Hotell Svartsjön

Borgafjäll blir Svartsjön i ny thrillerserie

Under en månad (mars-februari 2016) var vårt hotell tillfälligt omdöpt till Hotell Svartsjön! Då spelades den mystiska dramathriller-serien Svartsjön in på vårt hotell och även ute i vår vackra vildmark. En del av filmen spelades även in i studio i Stockholm. Serien kretsar kring en ung rikemansson som bestämmer sig för att öppna den tidigare nedlagda skidorten Svartsjön, som stängts efter ett uppmärksammat mord 20 år tidigare.

Thrillerserien Svartsjöns första avsnitt (av 8) sändes torsdagen den 20 oktober kl 21 i TV3! Det sista avsnittet sänds enligt plan den 8/12. Ifall du missat tidigare avsnitt, streama de tidigare avsnitten på Viaplay!

– Svartsjön är något nytt samtidigt som det också är väldigt klassiskt – en ung spänningsthriller där det mänskliga dramat utspelar sig mot bakgrund av ett klassiskt mysterium som driver historien framåt. Vi har en fantastisk historia, en magisk miljö och begåvade skådespelare. Jag är övertygad om att tittarna kommer att sitta som på nålar och tycka om serien lika mycket som vi gör, säger Karin Stjärne, programdirektör MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

I rollerna syns bland andra Filip Berg (En man som heter Ove), Aliette Opheim (Tjockare än vatten), Valter Skarsgård (Portkod 1321), Anna Åström (Viva Hate) och danska Sarah-Sofie Boussnina (Bron). Serien är en samproduktion mellan TV3 i Sverige, Norge och Danmark samt streamingtjänsten Viaplay och får sin premiär i alla tre länderna i höst.

Se pressrelsease från VIAPLAY/MTG och fler pressklipp/länkar nedan.

http://www.mynewsdesk.com/se/viaplay-ab/pressreleases/viaplay-och-tv3-samproducerar-ung-nordisk-dramathriller-1378141

http://www.allehanda.se/noje/tv/borgafjall-blir-svartsjon-i-ny-thrillerserie

https://www.onlineinsgram.com/tag/svartsj%C3%B6n

OBS!
Filmscenerna från hotellrummen, hotellrums korridoren samt källardörr och källaren är inte inspelade på Borgafjäll Hotell. Här kan ni sova tryggt och skönt!
Däremot är scener tagna från Restaurangen, Hyllan, Reception, Erskines trappor och externa miljöer samt även från den omgivande vackra vildmarken.

 

IMG_1971 IMG_1984 IMG_1973
IMG_1977 IMG_2036 IMG_2024

 

IMG_1993 IMG_2020 IMG_2016