Varför Borgafjäll?

Borgafjäll Hotell Äventyr & Spa

Borgafjäll Hotell Äventyr & Spa bjuder på en varm och gemytlig atmosfär med ledord som ”äkta” och ”humor”. Vi är Hotellet som önskar att våra gäster ska känna sig som hemma och trivas i den avkopplande miljön. Här är det exempelvis okey att möblera om på Hyllan så att det passar ditt sällskap, du får gärna tända eld i någon av spisarna eller fylla på mer ved – ifall personalen inte hinner med att göra just det. Även om Hotellet arbetar utifrån ett enkelt koncept ger vi inte avkall på renlighet och god kvalité på det vi erbjuder.

Hotellet är ritat av den världsberömde arkitekten Ralph Erskine. Vårt hotell har av  ”The Swedish Institute” utsetts till ett av 24 utvalda arkitektoniska landmärken i Sverige! Se Sveriges officiella webbportal www.sweden.se, eller närmare 24 landmarks of Swedish architecture.Detta var hans andra verk i Sverige, det första var Avasjö kapell som ligger ca 300 meter från hotellet. Ifall du vill veta mer om Ralph Erskine och hans verk säljer vi en C-uppsats av Kicki Djärv i hotellets lilla shop.

Hotellet har även omnämnts som ”boende som sticker ut” i fjällvärlden. Det är exempelvis inte många hotell som har rummen i 3-etage samtidigt som det i anslutning till hotellet finns helt nybyggda, fräscha lägenheter med eller utan egen bastu. Här kan du bo med självhushåll eller med hotellstandard!

Vi vet att det idag finns många som efterfrågar mindre och annorlunda fjällanläggningar och just den produkten finner du hos oss på Borgafjäll Hotell Äventyr & Spa.

Varmt Välkomna! Läs mer om Borgafjäll by och vildmarken nedan.

  DSC_0217

 

Där vägen slutar börjar äventyret 

Borgafjäll ligger i Södra Lapplands fjällvärld och omges av en storslagen fjällnatur, mäktiga bergsmassiv och mitt i samiska kulturområden. Det högsta fjället ‘Jen-Jen’ är 1.477 m ö.h. (50 meter högre än Åreskutan) och det finns många fjälltoppar att bestiga. Vägen slutar i Borgafjäll, det är därför ingen genomfartstrafik som stör. Där vägen tar slut tar vildmarken vid, du får därför en äkta känsla av vildmark. Det är du, naturen och vädrets makter. Under barmarkssäsongen blir du även påmind om vems domäner du hamnat i – du vandrar i renarnas land och tillsammans med dem uppe på de underbara fjällvidderna.

I Borgafjäll har du nära till allt; vandringslederna, kantarellerna, fisket, backarna, skidspåren och skoterlederna, ja det bästa naturen har att erbjuda. Många väljer exempelvis att åka skidor några dagar och kombinera det med skoteråkning någon dag. I dagens stressade samhälle är det faktiskt heller inte helt fel att bara ta det lugnt en dag! Att koppla av i vår trevliga hotellatmosfär och i vårt lilla, men trivsamma SPA är också det ett bra alternativ!

Familjepaketet Borgafjäll

 

 

 

Borgafjäll är ett litet men levande samhälle

Borgafjäll skiljer sig markant från de större skidorterna. Allt bygger på småskalighet, entreprenörskap och framför allt på de ca 70 bofasta i Borgafjäll. Borgafjäll är en by som är öppet året runt mycket tack vare ICA som ligger mitt i byn och endast 250 m från hotellet. Eftersom ICAs personal är ortsbor, så fungerar de även som de bästa turistinformatörerna. Detta ger en genuin känsla av en äkta liten fjällby. Även BorgaSnowcamp  har öppet året runt, vilket gör att du – då hotellet och andra anläggningar är stängda – kan äta såväl lunch som middag alla dagar i Borgafjäll! Under högsäsong finns det även flera pubar och andra matställen som har öppet och som drivs av ortsbefolkning. Av de ca 70 bofasta finns relativt många ungdomar. I Borgafjäll finns såväl ‘dagis’ som ‘eftis’ och entreprenörskapet och barnafödandet spirar!

5 4 3

2 IMG_2947 IMG_2946

Borgafjällbackarna

Borgafjällbackarna har 13 mycket välpreparerade pister. Fallhöjd 289 m, 770 m vid Catski. Längsta nedfart 1.495 m. Inga liftköer och prisvärda liftkort. Tre liftar och barnbacke. Skogsåkningen är känd som ett bland Sveriges bästa område. Borgafjäll är ett av Sveriges mest snösäkra områden. 2014 hade Borgafjäll mest snö i Sverige. Borgafjäll & Kittelfjäll är de enda orterna där du kan åka Catski i hela Sverige.

 _DSC3173 

Skoteråkning

Borgafjäll är skoterns ”Mecka”! Det finns över 100 mil skoterleder runt Borgafjäll och över 20.000 hektar friåkningsområden. Skoteruthyrning och leder startar utanför hotellet. Hotellet har även ett garage med de vanligaste verktygen och lyftbord om du skulle köra sönder. Eftersom Borgafjäll är så snösäkert pågår säsongen fram till Valborgshelgen. Skoterguider finns att hyra.

-00648 -00762  -00816 -00549