DÄR VÄGEN SLUTAR BÖRJAR ÄVENTYRET

Borgafjäll ligger i Södra Lapplands fjällvärld och omges av en storslagen fjällnatur, mäktiga bergsmassiv och mitt i samiska kulturområden. Det högsta fjället ‘Jen-Jen’ är 1.477 m ö.h. (50 meter högre än Åreskutan) och det finns många fjälltoppar att bestiga. Vägen slutar i Borgafjäll, det är därför ingen genomfartstrafik som stör. Där vägen tar slut tar vildmarken vid, du får därför en äkta känsla av vildmark. Det är du, naturen och vädrets makter.

Under barmarkssäsongen blir du även påmind om vems domäner du hamnat i – du vandrar i renarnas land och tillsammans med dem uppe på de underbara fjällvidderna.

 
201301023-640x426.jpg

borgafjallhotell.jpg

BORGAFJÄLL HOTELL ÄVENTYR & SPA

Hotellet är ritat av den världsberömde arkitekten Ralph Erskine. Vårt hotell har av  ”The Swedish Institute” utsetts till ett av 24 utvalda arkitektoniska landmärken i Sverige. Se Sveriges officiella webbportal www.sweden.se, eller närmare 24 landmarks of Swedish architecture.Detta var hans andra verk i Sverige, det första var Avasjö kapell som ligger ca 300 meter från hotellet.

Hotellet har även omnämnts som ”boende som sticker ut” i fjällvärlden. Det är exempelvis inte många hotell som har rummen i 3-etage. I anslutning till hotellet finns också helt nybyggda, lägenheter med eller utan egen bastu. Här kan du bo med självhushåll eller med hotellstandard.

Varmt Välkomna!